FILMSKE RADIONICE

Kroz pilot projekt filmskih radionica u 2016., udruga PUT u suradnji sa stručnjacima i profesionalcima iz filmske i medijske umjetnosti i kulture pokrenula je sustavnu edukaciju na području audiovizualne pismenosti i stvaralaštva. Cilj udruge je uključivanje djece i mladih u sam proces filmskog stvaralaštva, time razvijate kod sudionika kreativnost i povezanost s kinematografijom.

Radionica unutar ovog projekta je prilagođena suvremenoj filmskoj produkcije te je usmjerena da korisnici dobiju osnovna znanja u filmskom stvaralaštvu te da se i sami uključe u istom. Osim samog snimanja koji uključeje rad polaznika s najmodernijom cinema HD kamerom BlackMagic, dio radionice posvećeno je chromakey obradi gdje će biti riječi o animaciji i montaži suvremene tehnologije – kako se likovi smanjuju i povećavaju, kako učiniti da lete te jednostavni ih materijalizirati na bilo koju zamislivu lokaciju.

Radionica je zamišljena kao četverodnevni filmski tečaj za sudionike od 12 do16 godina gdje će uz stručno vodstvo proći kreativni proces filmskog stvaralaštva.

VEČERI AUTORSKOG FILMA

U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, organizira se prikazivanje hrvatskih autorskih filmova uz gostovanje samog autora filma i diskusiju programom se želi pridonijeti raznolikoj filmskoj/kulturnoj ponudi, te razvijati i njegovati filmsku publiku.